La SD Correcaminos ha recuperat un document audiovisual històric que evidencia la gran tradició que, des de fa dècades, ha tingut la carrera a peu amb la ciutat de València. El fet del valor històric de la Volta a Peu València com la carrera més longeva de la ciutat, troba el seu testimoni en una grabació audiovisual de 1929. Aquesta pel·lícula de fa 90 anys, de tres minuts de durada, ens aproxima a veure com era una carrera a peu a la València de l’època i a establir similituds amb la nostra realitat actual.
Els principals detalls d’aquesta carrera resideixen en que la prova tenia un recorregut de 6,2 quilòmetres i la seua eixida, com en la Volta a Peu contemporània, estava situada en el passeig de l’Albereda. Segons la premsa de l’època, la carrera va comptar amb 528 inscrits i va participar un equip francés. De fet, el guanyador va ser el gal Henry Dartigues amb un temps de 19:04,5, i el primer valencià va ser Francisco Navarro, seté en la classificació, del València club de futbol.
Com a curiositat, cal destacar alguns detalls que ens traslladen a fer-nos una idea de com eren les carreres a peu de l’època, com el fet que l’organització de la prova exigia en el reglament que els avançaments entre corredors es realitzaren per la dreta i deixant un metre de distància. O també, per exemple, com a les Torres de Quart cada corredor havia d’entregar una targeta amb el seu nom als jutges com a que estava complint íntegrament amb el recorregut.
Aquest dijous, projecció de la mateixa
Així doncs, després d’un llarg temps per a restaurar aquest document audiovisual, la SD Correcaminos ha organitzat un acte sobre el mateix en el context de la Volta a Peu València Caixa Popular 2019. Aquest video serà presentat aquest dijous 28 de febrer en societat, en el Saló de Graus de ADEIT, en un acte públic i gratuït.
L’acte comptarà amb la presència de Maite Girau, regidora d’esports de l’Ajuntament de València, Francisco Alós, responsable de Negoci-Màrqueting de Caixa Popular, Paco Borao, president de la SD Correcaminos, Recaredo Agulló, filòleg, historiador i soci de la SD Correcaminos i Salvi Vivancos, historiador i responsable tècnic de la restauració de la pel·lícula.